HTML

Drónblog

Manapság egyre elterjedtebbek a filmezésben használatos multikopterek amik beépített kameráktól kezdve akár a nagy, több kilós profi eszközökkel történő légi filmezést is megoldhatóvá teszik.

Hirdetés

dron2_kiado_reklamfelulet6_310_290.jpg

Pletykák már voltak eddig, hogy a piacvezető DJI cég a Vision+, Phantom2, Phantom3 és az Inspire1 mellé egy újfajta négyrotorost hoz ki hamarosan. Gondolkodtunk is rajta hogy vajon mi lehet a különbség, lesz-e értelme egy újabb quaddal bővíteniük a palettát? A tudomásunkra jutott adatok szerint úgy tűnik hogy lesz!

dji_matrice_100_dron_quadrokopter_uj.jpg

Ez lesz a DJI Matrice 100

Az új kopter állítólag modulárisan bővíthető lesz, így rengeteg féle eszközzel szertelhetjük fel a különböző felhasználási területeknek megfelelően. Így alkalmas lesz a filmezés mellett mezőgazdasági felhasználásra vagy szinte bármire ami eszünkbe jut! A karok szöge is állítható hogy mindenki a saját igényeinek megfelelően tudja használni.

dji_matrice_100_akku.jpg

A DJI Matrice 100 akkuja

A DJI Inspire1 akkuját fogja kapni más házban, abból viszont mindjárt 2 darab (!) fér majd el benne így akár 40 perces (!) repülési idő sem lesz lehetetlen vele! Két féle teljesítményű lesz belőle (mint az Inspire1-nél is) 4500 és 5700mAh közül választhatunk majd.

dji_matrice_100_guidance_szenzor.jpg

Szenzorok hada a Guidance modulban

Elég komoly szenzorpakkot is kap a legújabb DJI drón Guidance néven, ezzel már az ütközések is elkerülhetőek lesznek, hiszen a segítségével a DJI Matrice 100 jól érzékeli majd a környező tereptárgyakat is. A fenti kiszivárgott fotót nézve úgy tűnik hogy 8 kamera és 4 ultrahangos szenzor segíti majd a gépet a 360 fokos terepfigyelésben. Ez a kütyü 900 dollár körüli áron lesz elérhető.

 A távirányító várhatóan a DJI Inspire1-éhez lesz hasonló, elvileg 2 kilométeres hatótávval, beépített GPS-szel és Lightbridge-dzsel, no meg teljes DJI Pilot App támogatással.

A test karbonból lesz - ezáltal radikális súlycsökkenés érhető el a többi quadrokopterrel szemben - illetve egy újfajta anyaggal a motorok a test felé leadott rezgései 50%-kal csökkennek.

A testen többféle bővítési lehetőség van, ezáltal többféle szenzor, kamera, kommunikációs eszköz vagy számítógépes egység csatlakoztatható a kopterre. Ezen felül UART és CAN bus csatlakozó is beépítésre kerül. 

Az ára 3300 dollár körül lesz (minden extra nélkül) de ez könnyen felkúszhat akár 5000-ig is. Figyelembe véve azonban hogy ez nem a hobbistáknak szánt eszköz, rendkívül kedvezőnek mondható!

A DJI hazai disztribútorát kérdeztük aki megerősítette a hírt!

(Osztani, lájkolni ér!) 

Címkék: pletyka új drone drón rumor quadrokopter multikopter quadkopter DJI Matrix 100 Matrice 100

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://multikopter.blog.hu/api/trackback/id/tr867492294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása