HTML

Drónblog

Manapság egyre elterjedtebbek a filmezésben használatos multikopterek amik beépített kameráktól kezdve akár a nagy, több kilós profi eszközökkel történő légi filmezést is megoldhatóvá teszik.

Hirdetés

dron2_kiado_reklamfelulet6_310_290.jpg

Két nagy dróngyártó is bejelentést tett a közelmúltban a legszélesebb rétegeknek szánt elérhető árú drónjaik megjelenésével kapcsolatban. Bár nagyjából hasonlónak tűnnek a DJI Phantom3 és a 3D Robotics Solo multikopterek specifikációi, mégis elég komoly különbségek vannak közöttük ha jobban utánanézünk a dolgoknak.

phantom-3-vs-solo-550x300.png

Mindkét gép 3 tengelyes stabilizátorral működik és tud 4K felvételt készíteni (a Phantom3-nál a Professional verzióban van beépített 4K kamera), de míg a DJI-nál széria a gimbal és a beépített torzításmentes kamera, addig a 3D Robotics-nál ezekért külön kell fizetni. Ráadásul GoPro-ra optimalizált a 3DR drónja, így a halszemes torzítás is játszani fog nála sajnos. Nagyon nem csépeljük a szót tovább, az alábbi táblázat remekül összefoglalja a különbségeket. (Az árak a jelenlegi USD árfolyam és a hazai ÁFA és vám figyelembevételével lettek megállapítva, de nagyságrendileg helyesek)

phantom3_3dr_solo_osszehasonlitas_magyarul.jpg

Ami eddig a Solo előnyeként említettek a nyílt forráskód és a "Follow me" üzemmód volt, de a Phantom is képes lesz a követésre és annál is elérhető a nyílt fejlesztői környezet. A Solo előnye a jövőbéli hardveres bővíthetőség, de szerintünk kiváló ár/érték aránya miatt mindenképp a piacvezető DJI cég új koptere lesz a nyerő a piacon.

Megosztani, lájkolni ér!

Olvass tovább: Melyik a jobb? A DJI Inspire1 vagy Phantom3

Címkék: premier újdonság legújabb összehasonlítás drone drón Solo 3D Robotics DJI Hungary DJI Phantom3 DJI Magyarország

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://multikopter.blog.hu/api/trackback/id/tr807383906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

murdock25 2015.04.21. 11:54:19

Elég furcsa, hogy az összehasonlítás kifejezetten olyan témakörökre összpontosít, amikben a DJI-t lehet nyertesnek kihozni... Mondom ezt úgy, hogy amúgy p2 tulaj vagyok és nagyon elégedett.
A jello kérdése érdekes felvetés, milyen videó alapján lehet ezt megállapítani? Én még nem láttam igazi tesztvideót a Solo-val. Amit a Verge készített, ott nem a kész videót rakták be a Youtube-ra, hanem a leközvetített képet, aminél a jello lehet nem is jello, hanem jelsugárzási hiba.
Az élő közvetítés és a videóvágás a többségnek szerintem semmit sem ér. Ki akar a mező közepén videót vágni? Akkor inkább átrakom Macbookra és megvágom egy normális programon. Ez olyan, mint videót vágni az ájfonon. Előfordulhat, de marhaság.
Az FPV 800 métere egy hivatalos adat? Amúgy azért a többség nem nagyon merészel 1km-nél távolabb menni a gépével, ott már a közvetlen rálátás hiányzik.
A sonar és a glonass elfogadható előny a p3-nál, ez nem kétséges. Az akkuk terén már szerintem árban jóval verni fogja a 3DR a DJI-t. Amúgy meg OK, hogy 3 perccel több, de láthatóan jóval kisebb a Solo, mint a P3, így ez érthető különbség is.
Mi az, hogy képes lesz a P3 követésre? Ki mondta? Amúgy milyen áron? A follow me pedig csak 1 a sok funkció közül, a vonalon automatikus közlekedés és közben szeparált kameramozgatás, az automata körbeforgás a középpontra koncentrálás és a selfie módok is már bőven túlmutatnak azon, amit a P3 tud és tudni fog, azt is csak extra hardverrel.
Szóval nem értek egyet a cikkel, a DJI erős és jó gépeket csinál, de összességében még nem nagyon veri meg a 3DR-t.
süti beállítások módosítása